Στα ‘μαχαίρια’ Ιταλία – Ουγγαρία για τους πρόσφυγες

Στα ‘μαχαίρια’ Ιταλία – Ουγγαρία για τους πρόσφυγες
From left, Malta's Prime Minister Joseph Muscat, European Council President Donald Tusk, Hungarian Prime Minister Viktor Orban and Italian Prime Minister Paolo Gentiloni during arrivals for an EU summit at the Palazzo dei Conservatori in Rome on Saturday, March 25, 2017. EU leaders gather in Rome on Saturday to celebrate the 60th anniversary of the EU's founding treaty. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

"Η Ιταλία πρέπει να κλείσει τα λιμάνια της στους μετανάστες", δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. "Δεν δεχόμαστε μαθήματα" απάντησε ο Ιταλός ομόλογός του

Στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό θέλησε να αναφερθεί, σε υψηλούς τόνους, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, σε συνέντευξή του στην δημόσια ραδιοφωνία της χώρας του.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Ορμπάν τόνισε ότι «η Ιταλία θα έπρεπε να κλείσει τα λιμάνια της».

Ανακοίνωσε, δε, ότι οι τέσσερις χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία) σε γράμμα που απέστειλαν στον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού. Ο ίδιος εκτιμά πως «αν δεν κλείσουν τα λιμάνια της Ιταλίας και συνεχισθούν οι αφίξεις μεταναστών, το πρόβλημα θα γίνει μη διαχειρίσιμο, από την στιγμή που Γερμανία και Αυστρία θα κλείσουν τα σύνορά τους».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, δήλωσε τέλος πως η ομάδα του Βίσεγκραντ είναι της άποψης πως το όλο πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί στην Λιβύη.

Τζεντιλόνι: Δεν δεχόμαστε μαθήματα

Άμεσα θέλησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι στον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ζήτησε από την Ιταλία «να κλείσει τα λιμάνια της στους μετανάστες».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Τορίνο, τόνισε: «Από τους γείτονές μας, από τις χώρες που συμμερίζονται το ευρωπαϊκό όραμα, δεν δεχόμαστε μαθήματα ούτε απειλητικά λόγια. Με νηφαλιότητα περιοριζόμαστε στο να πούμε ότι κάνουμε το χρέος μας κι απαιτούμε να κάνει κι η Ευρώπη το δικό της χωρίς να μας παραδίδει απίθανα μαθήματα».

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Andrew Medichini)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα