Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου η Αίγυπτος

default image

Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των νεκρών από τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι. Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις (Vid)

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν πως τουλάχιστον 70 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών υπέρ του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

“Είναι επιβεβαιωμένα 23”, ανακοίνωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπός των Αδελφών Μουσουλμάνων Γκεχάντ ελ Χάνταντ, προσθέτοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα ο αριθμός των νεκρών θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Τουλάχιστον άλλοι 175 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί από πυρά όπλων, πρόσθεσε ο ίδιος. Μολονότι ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ο ελ Χάνταντ πρόσθεσε πως όλα τα θύματα συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Στο Κάιρο, υποστηρικτές του Μόρσι δήλωσαν ότι ένας πολίτης ο οποίος ήταν υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, έχασε τη ζωή του όταν «κακοποιοί» άνοιξαν πυρ με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

Ιμπραχίμ: Οι διαμαρτυρίες θα λάβουν τέλος με νόμιμους τρόπους

Οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κάιρο υπέρ του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, θα “σταματήσουν σύντομα με νόμιμους τρόπους”, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, στην ενημερωτική ιστοσελίδα αλ Αχράμ.

Ο Ιμπραχίμ είπε ότι θα εξεταστούν οι καταγγελίες από τους κατοίκους των περιοχών και σύντομα οι διαμαρτυρίες θα λάβουν τέλος. Οι υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν ολονύκτιες διαμαρτυρίες επί ένα συνεχή μήνα, απαιτώντας την επιστροφή του πρώην προέδρου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα