Στα σύνορα με τις ΗΠΑ οι πρώτοι μετανάστες του καραβανιού

Στα σύνορα με τις ΗΠΑ οι πρώτοι μετανάστες του καραβανιού
Πλάνο από το καραβάνι AP

Η ώρα της αλήθειας φαίνεται ότι φτάνει για το καραβάνι των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική. Οι πρώτοι έφτασαν στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Οι πρώτοι από τους μετανάστες που ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, κυρίως από την Ονδούρα, για να φτάσουν στις ΗΠΑ έχουν ήδη προσεγγίσει τα σύνορα των ΗΠΑ με Μεξικό.

Οι αφιχθέντες στα σύνορα της Τιχουάνα με τις Ηνωμένες Πολιτείας φτάνουν περίπου τους 400 και δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν στο αμερικανικό έδαφος με κάθε κόστος ελπίζοντας ότι ο Αμερικανός στρατός, που έχει σπεύσει στο σημείο, δεν θα ανοίξει πυρ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει σε ανύποπτο χρόνο ότι ουδείς από τους συγκεκριμένους μετανάστες θα εισέλθει σε αμερικανικό έδαφος εκφράζοντας ουσιαστικά μία πολιτική μηδενικής ανοχής.

Κάποιοι από τους από αυτούς που έφτασαν ήδη από την Κυριακή είναι μέλη της LGBTQ κοινότητας οι οποίοι έχουν ξεμακρύνει από τους υπόλοιπους λέγοντας ότι έχουν υποστεί ειδική μεταχείριση από τις τοπικές αρχές του Μεξικό αλλά και από τους συνταξιδιώτες τους.

Το ταξίδι του συνόλου των μεταναστών άρχισε από τις 13 Οκτωβρίου από την πόλη του Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα που βρίσκεται 4.350 χιλιόμετρα μακριά από την Τιχουάνα.

Ενα χαρακτηριστικό video από το BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα