Στάινμαϊερ: Οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία ξεπερνούν κάθε μέτρο

Στάινμαϊερ: Οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία ξεπερνούν κάθε μέτρο

"Δεν μπορούμε να σωπαίνουμε" με όσα γίνονται στην Τουρκία είπε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών επικρίνοντας του χειρισμούς Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κατήγγειλε σήμερα τις εκκαθαρίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, κρίνοντας ότι «ξεπερνούν κάθε μέτρο» και μπροστά σε αυτές τις επιχειρήσεις «δεν μπορούμε να σωπαίνουμε», σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μια γερμανική εφημερίδα.

«Το πραξικόπημα ευτυχώς απέτυχε. Τώρα, οι αντιδράσεις ξεπερνούν κάθε μέτρο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten που θα δημοσιευτεί αύριο κι αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα.

«Όταν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, χιλιάδες σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δεκάδες δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να μην έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα, δεν μπορούμε απλά να σωπαίνουμε» επέμεινε ο Γερμανός υπουργός.

«Μοιάζει σαν σχεδόν—κι ενώ η Τουρκία απέφυγε να χαθεί στην άβυσσο—η χώρα να οδεύει προς μια σοβαρή εσωτερική κρίση» πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ, ο οποίος επιπλέον θεωρεί ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα συνιστούσε «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Απόλυση 88 υπαλλήλων του ΥΠΕΞ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

O Ερντογάν μετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν σε δημόσιες τουαλέτες

CNN Turk: Οι Αρχές κλείνουν πάνω από 130 ΜΜΕ

SHARE:

24Media Network