Σταμάτησαν οι αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Σταμάτησαν οι αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ
Αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ AP

Μετά από την εκεχειρία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ρωσία, τα αεροπορικά πλήγματα στην Ιντλίμπ σταμάτησαν.

Τα αεροπορικά πλήγματα στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σταμάτησαν το Σάββατο το πρωί μετά την έναρξη της εκεχειρίας που ανακοίνωσε η Ρωσία, σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ ο οποίος προσπαθεί να ανακαταλάβει αυτή την περιοχή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Δεν υπάρχουν πολεμικά αεροσκάφη στον ουρανό και τα αεροπορικά πλήγματα σταμάτησαν”, δήλωσε ο Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι και οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών κοντά στην περιοχή σταμάτησαν μετά την έναρξη της μονομερούς εκεχειρίας στις 6.00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) αλλά συνεχίστηκαν τα πυρά πυροβολικού και οι επιθέσεις με ρουκέτες.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως μια μονομερής εκεχειρία που αφορά μόνο τον συριακό στρατό επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Ιντλίμπ. Συμφωνία επιτεύχθηκε για “μονομερή εκεχειρία των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από τις 6.00 το πρωί της 31ης Αυγούστου”, ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

“Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση καλεί τους διοικητές των ενόπλων ομάδων να αντιπαρέλθουν τις προκλήσεις και να ενταχθούν στην ειρηνική διαδικασία διευθέτησης στις περιοχές που ελέγχουν”, προσθέτει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα