Στέφεν: 'Μικρός' ο κίνδυνος από την ελληνική κρίση στο γερμανικό χρηματοοικονομικό σύστημα

Στέφεν: 'Μικρός' ο κίνδυνος από την ελληνική κρίση στο γερμανικό χρηματοοικονομικό σύστημα

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Τόμας Στέφεν, τόνισε πως ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στο γερμανικό χρηματοοικονομικό σύστημα είναι πολύ μικρός

Ο Τόμας Στέφεν, υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε λόγο για "μικρό κίνδυνο" μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στο γερμανικό χρηματοοικονομικό σύστημα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, νωρίτερα, της Επιτροπής Οικονομικής Σταθερότητας της Γερμανίας.

"Ο κίνδυνος από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα είναι σημαντικός για την Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχουν πια σημαντικές δίοδοι μετάδοσης προς το γερμανικό χρηματοοικονομικό σύστημα", δήλωσε ο κ. Στέφεν και χαρακτήρισε "σταθερό" το γερμανικό σύστημα.

Η Επιτροπή πάντως αποφάσισε ότι "πρέπει επιπλέον να παρακολουθεί τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κινδύνους, όπως αυτοί μπορούν να δημιουργηθούν από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και να δράσει, εάν είναι απαραίτητο". Για αυτό, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αποφασίστηκε σήμερα να συμπληρωθεί η εργαλειοθήκη σε ό,τι αφορά την εποπτεία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Capital Controls, Δημοψήφισμα
SHARE:

24Media Network