Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: "Η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δεν αμφισβητείται"

Πλοία του πολεμικού ναυτικού
Πλοία του πολεμικού ναυτικού GREEK NATIONAL DEFENSE VIA AP

Νέα παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα μετά την κλιμάκωση της ρητορικής της τα τελευταία 24ωρα.

Ηχηρή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το βράδυ της Τρίτης για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και τις συνεχείς επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτημα των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως “σε μια συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας.

Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνοτουρκικά, ΗΠΑ, Τουρκία
SHARE:

24Media Network