Στενεύει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Στενεύει ο κλοιός για τους δολοφόνους του Κιμ Γιονγκ Ναμ

"Κόκκινη προειδοποίηση" από την Ιντερπόλ για τους υπόπτους της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Αν. Θεωρείται ότι βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα

Η Ίντερπολ εξέδωσε "κόκκινη προειδοποίηση", που είναι το πλησιέστερο στο διεθνές ένταλμα σύλληψης, εις βάρος τεσσάρων βορειοκορεατών υπόπτων, οι οποίοι καταζητούνται σε σχέση με τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της μαλαισιανής αστυνομίας.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στην Κουάλα Λουμπούρ, από δύο γυναίκες που σύμφωνα με την αστυνομία του επιτέθηκαν ρίχνοντάς του στο πρόσωπο το νευροτοξικό αέριο VX στο διεθνές αεροδρόμιο της μαλαισιανής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία ζήτησε τον περασμένο μήνα τη βοήθεια της Ίντερπολ για τη σύλληψη των βορειοκορεατών υπόπτων που πιστεύεται ότι διέφυγαν στη Μαλαισία λίγο μετά τη δολοφονία.

Επτά Βορειοκορεάτες έχουν ταυτοποιηθεί ως ύποπτοι για ανάμειξη στη δολοφονία. Τέσσερις από αυτούς θεωρείται ότι έχουν επιστρέψει στην Πιονγκγιάνγκ.

(Φωτογραφία: AP Photo/Vincent Thian)

SHARE:

24Media Network