Στη δημοσιότητα η έκθεση Μέλερ-Δεν προκύπτει ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016

Στη δημοσιότητα η έκθεση Μέλερ-Δεν προκύπτει ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016
Ντόναλντ Τραμπ AP

Η έκθεση Μέλερ δόθηκε στη δημοσιότητα και ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγυρίζει στα social media αφού δεν φαίνεται να προκύπτει ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την πολυαναμενόμενη έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

Το κείμενο αυτό, έκτασης 400 σελίδων, περιέχει τα συμπεράσματα της έρευνας που κράτησε 22 μήνες και έριξε βαριά σκιά στους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το έγγραφο έχουν αφαιρεθεί “ευαίσθητες” λεπτομέρειες από τις οποίες θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα μαρτύρων, καθώς και δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.

Πανηγυρίζει ο Τραμπ και οι δικηγόροι του

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ έκαναν λόγο για “απόλυτη δικαίωση του προέδρου” αλλά και “ολοκληρωτική νίκη”. “Οπως είχαμε επισημάνει” τονίζουν, “δεν υπήρχε ούτε συνωμοσία ούτε παρακώλυση”.

Την ίδια, ακριβώς φράση, χρησιμοποίησε ο Τραμπ για να… πανηγυρίσει μέσω του twittter. “Καμία συνωμοσία, καμία παρακώλυση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα