Στη Γερμανία ‘ανθίζει’ ο ρατσισμός: Απειλούν τη ζωή του πρώτου μαύρου βουλευτή

Στη Γερμανία ‘ανθίζει’ ο ρατσισμός: Απειλούν τη ζωή του πρώτου μαύρου βουλευτή
Ο Καραμπά Ντιαμπί AP

Ο Καραμπά Ντιαμπί, ο πρώτος μαύρος Γερμανός βουλευτής, δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, μέσω ηλεκτρονικό μηνύματος, που κατέληγε με ένα "Χάιλ Χίτλερ!"

Ο Καραμπά Ντιαμπί, γερμανός βουλευτής με καταγωγή από τη Σενεγάλη, δέχθηκε ηλεκτρονικό μήνυμα με απειλές κατά της ζωής του, το οποίο παίρνει στα σοβαρά η αστυνομία που άρχισε έρευνα, αναφέρουν σήμερα μέσα ενημέρωσης τα οποία έγιναν επίσης παραλήπτες του απειλητικού μηνύματος.

Στο γραφείο αυτού του σοσιαλδημοκράτη βουλευτή της Χάλε (πρώην Γερμανική Λαοκρατική Γερμανία) είχαν ήδη βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα τρύπες από σφαίρες.

Αυτός ο 58χρονος βουλευτής ήταν την Τετάρτη ο παραλήπτης ενός ηλεκτρονικού μηνύματος που περιείχε απειλή κατά της ζωής του, υπογραφόταν από την «ορχήστρα μουσικών του πραξικοπήματος» και κατέληγε με ένα «Χάιλ Χίτλερ!», σύμφωνα με τοπικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μήνυμα υπάρχει αναφορά στον συντηρητικό βουλευτή Βάλτερ Λίμπκε, ο οποίος τασσόταν υπέρ των μεταναστών και δολοφονήθηκε τον Ιούνιο 2019 στην κατοικία του στο Κάσελ (κρατίδιο της Έσσης). Ο κύριος ύποπτος γι’ αυτόν τον φόνο είναι μέλος της κίνησης των νεοναζί.

Ο Ντιαμπί, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σενεγάλη, είναι ο πρώτος μαύρος βουλευτής της Γερμανίας και εξελέγη σε μια περιφέρεια της πρώην ΓΛΔ, μια περιοχή όπου ανθίζει η ξενοφοβία.

Τα περισσότερα γερμανικά κόμματα είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους προς αυτόν όταν είχαν ανακαλυφθεί στο γραφείο του τρύπες από σφαίρες.

Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο Κέβιν Κίνερτ, ανακοίνωσε σήμερα πως θα συναντήσει τον Ντιαμπί «για να του παράσχει ορατή υποστήριξη, αλλά και για να συζητήσουν πώς μπορεί να προστατευθεί καλύτερα η δέσμευση στη δημοκρατία».

Απειλές θανάτου, φυσικές ή λεκτικές επιθέσεις: η ανησυχία αυξάνεται στη Γερμανία μπροστά στον πολλαπλασιασμό των βιαιοτήτων εναντίον αιρετών αξιωματούχων της χώρας, σ’ ένα πλαίσιο σκλήρυνσης του πολιτικού κλίματος υπό την πίεση της άκρας δεξιάς.

Πέρυσι η αστυνομία κατέγραψε 1.241 αδικήματα με πολιτικό κίνητρο εναντίον αιρετών αξιωματούχων όλων των πλευρών.

Αυτό το ξέσπασμα του μίσους αγγίζει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Ένας συντηρητικός αιρετός αξιωματούχος στη Βαυαρία ανακάλυψε έναν αγκυλωτό σταυρό στη βιτρίνα του γραφείου του, μία αξιωματούχος του κόμματος Η Αριστερά είδε το όνομά της σ’ έναν «κατάλογο εχθρών» που είχε καταρτίσει ένας εξτρεμιστής της δεξιάς. Ένας σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος παραδέχθηκε μάλιστα ότι επιχείρησε να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας έπειτα από επανειλημμένες απειλές εναντίον της οικογένειάς του.

Θανατικές απειλές έχουν δεχθεί επίσης οικολόγοι καθώς και συντηρητικοί αξιωματούχοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα