Στη Μεγάλη Βρετανία “ξέχασαν” τον κορονοϊό – Μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε παραλίες

Στη Μεγάλη Βρετανία “ξέχασαν” τον κορονοϊό – Μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε παραλίες
Μισό εκατομμύριο λουόμενοι στο Μπόρνμουθ Andrew Matthews/PA via AP

Ο ορισμός του "ο ένας πάνω στον άλλο" σε παραλίες του Μπόρνμουθ της Μεγάλης Βρετανίας για να απολαύσουν την πιο ζεστή μέρα του χρόνου.

Μισό εκατομμύριο πολίτες συνέρρευσαν την Πέμπτη στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μπόρνμουθ της Αγγλίας για την πιο ζεστή ημέρα του χρόνου παρά την απειλή του κορονοϊού, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού.

Το θερμόμετρο έδειξε 33,3 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο Χίθροου του δυτικού Λονδίνου, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι τοπικές αρχές του Μπόρνμουθ, στη νότια ακτή της Αγγλίας, δήλωσαν “σοκαρισμένες” από τις σκηνές στις παραλίες καθώς η προσέλευση χιλιάδων πολιτών προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή, ενώ σημειώθηκαν πολλά περιστατικά παράνομης στάθμευσης, αντικοινωνικής συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων καβγάδων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και σωροί από σκουπίδια βρίσκονταν στο τέλος της ημέρας στις παραλίες.

Η επίσκεψη στην παραλία επιτρέπεται έπειτα από την χαλάρωση των περιορισμών λόγω του κορονοϊού, αλλά οι πολίτες εξακολουθούν να καλούνται να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τα εστιατόρια και οι παμπ θα ανοίξουν στις 4 Ιουλίου.

Η επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπόρνμουθ Βίκι Σλέιντ, δήλωσε ότι η πόλη δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί τόσους επισκέπτες και κάλεσε τους πολίτες να μην επισκέπτονται τις παραλίες της.

Η ανεύθυνη συμπεριφορά και οι ενέργειες τόσων πολλών ανθρώπων είναι σοκαριστικές και οι υπηρεσίες μας λειτουργούν με την μέγιστη δυνατότητά τους στην προσπάθειά τους να παραμείνουν όλοι ασφαλείς“, είπε η ίδια.

Όπως επισήμανε, από τον Μάιο που χαλάρωσαν οι περιορισμοί στο Μπόρνμουθ έχουν σημειωθεί και άλλα προβλήματα. Το γεγονός, όπως εξηγεί, ότι οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά έχει ωθήσει τους πολίτες στις παραλίες.

Η κήρυξη συναγερμού (major incident) σε μια περιοχή επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να επιστρατεύσει επιπλέον δυνάμεις, περιλαμβανομένης της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση πάντως διστάζει να κλείσει τις παραλίες, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις τονίζοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και να τηρούν τις οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ υπαινίχθηκε ότι οι παραλίες θα κλείσουν αν αυξηθούν τα κρούσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα