Στη Νέα Υόρκη η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο

Στη Νέα Υόρκη η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο

Η έγκριση δόθηκε και η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο αναμένεται να ανοίξει στη Νέα Υόρκη στρέφοντας για ακόμα μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας σε μια από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου (Pics)

Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει την κατασκευή της μεγαλύτερης ρόδας λούνα παρκ στον κόσμο-που ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μπορεί έχει ήδη χάσει τον τίτλο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή της Ρόδας της Νέας Υόρκης, που θα υψώνεται 190 μέτρα πάνω από την πόλη.

Το αξιοθέατο θα ήταν η μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο αν η κατασκευή της ολοκληρωνόταν σήμερα.

Αλλά ο στόχος αυτός ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί όταν παραδοθεί το έργο, το 2016, όπως είναι προγραμματισμένο.

Οι δημοτικές αρχές του Ντουμπάι σχεδιάζουν μία ρόδα λούνα παρκ που θα είναι κατά 20 μέτρα ψηλότερη από εκείνη της Νέας Υόρκης.

Στη Νέα Υόρκη η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο

Η Ρόδα της Νέας Υόρκης θα κατασκευαστεί στις ακτές του Στέιτεν Άιλαντ που διαθέτουν καταπληκτική θέα προς το Μανχάταν και στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Οι δημοτικές αρχές ελπίζουν ότι όταν οι τουρίστες θα επισκέπτονται το νησί, θα αφήνουν χρήματα όχι μόνο για να ανέβουν στη Ρόδα, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις, γράφει η New York Daily News.

Η μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στο θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ και χωράει 140 επιβάτες.

Η Ρόδα της Νέας Υόρκης θα χωράει δέκα φορές περισσότερους τουρίστες-σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα από το Μάτι του Λονδίνου που εγκαινιάστηκε το 1999.

Επίσης, υπάρχει και άλλη ρόδα, με μικρότερο ύψος των 20 μέτρων που βρίσκεται στην Τάιμς Σκουέαρ, όχι όμως σε εξωτερικό χώρο, αλλά μέσα σε ένα κατάστημα με παιχνίδια.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network