Στη Τουρκία η καταζητούμενη Χαγιάτ Μπουμεντιέν

Στη Τουρκία η καταζητούμενη Χαγιάτ Μπουμεντιέν

Για τη Τουρκία έχει αναχωρήσει εδώ και μερικές ημέρες η σύντροφος του τρομοκράτη Κουλιμπαλί, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, που σκοτώθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο σούπερ μάρκετ της Πορτ ντε Βενσέν, η οποία καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία, αναχώρησε για την Τουρκία "εδώ και μερικές ημέρες", δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αν και καταζητείται για τον ρόλο της τόσο στην επίθεση στο Μονρούζ κατά την οποία σκοτώθηκε μία αστυνομικός και τραυματίσθηκε σοβαρά ένας δημοτικός υπάλληλος, όσο και στην επίθεση κατά του σούπερ μάρκετ, εκείνη βρισκόταν πιθανότατα στην Τουρκία όταν πραγματοποιήθηκαν οι δύο επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές ασφαλείας προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν εάν έχει περάσει από την Τουρκία στη Συρία και στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί τηλεφώνησε δύο ώρες μετά την επίθεση στην Πορτ ντε Βενσέν από το εσωτερικό του καταστήματος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και δήλωσε ότι ενεργεί εξ ονόματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ακολουθεί τις εντολές του 'χαλιφάτου", για την υπεράσπιση των καταπιεσμένων μουσουλμάνων, κυρίως στην Παλαιστίνη. Οταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου εάν υπάρχει "συγχρονισμός" με τους αδελφούς Κουασί, απάντησε: "Ε... ναι, ναι... είμαστε συγχρονισμένοι...αλλά μόνο στην αρχή...εκείνοι το Charlie Hebdo και εγώ τους αστυνομικούς".

Δημοσιογράφος του BFMTV είχε επίσης την ιδέα να τηλεφωνήσει στο τυπογραφείο, όπου είχαν οχυρωθεί οι αδελφοί Κουασί. Ο Σερίφ Κουασί απάντησε στο τηλέφωνο και μίλησε με τον δημοσιογράφο. Εκείνος είπε ότι οι δύο αδελφοί ενεργούν εξ ονόματος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και ότι ο ίδιος εκπαιδεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον ιμάμη Ανουάρ Αλ Αουλάκι, που σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο 2011 κατά την διάρκεια επιδρομής αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. "Είμαστε οι υπερασπιστές του προφήτη", είπε.

Σύμφωνα με το BFMTV, ο Αμεντί Κουλιμπαλί έκανε ακόμη ένα τηλεφώνημα από το σταθερό τηλέφωνο του καταστήματος και ολοκληρώνοντάς το δεν έκλεισε καλά το ακουστικό. Ο συνομιλητής του ήρθε τότε σε επαφή με την αστυνομία, η οποία για αρκετή ώρα μπορούσε να ακούσει τι συνέβαινε στο εσωτερικό του καταστήματος. Τη στιγμή που ο Κουλιμπαλί άρχισε την "προσευχή του θανάτου", οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας αποφάσισαν την έφοδο.

Και οι δύο τηλεφωνικές συνεντεύξεις μεταδόθηκαν από το BFMTV μετά την ολοκλήρωση των δύο επιχειρήσεων της γαλλικής αστυνομίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν οι τρεις τζιχαντιστές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χαγιάτ Μπουμεντιέν. Οπλοφορεί και την ψάχνει όλη η γαλλική αστυνομία

SHARE:

24Media Network