Στη Βρετανία ο Τραμπ τον Ιούλιο - Τι θα κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία στις 13 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Πώς θα αντιδράσει το παλάτι, μετά την αρχική άρνηση της βασίλισσας να υποδεχθεί τον αμερικανό πρόεδρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ταξιδέψει στη Βρετανία στις 13 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Η προηγούμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του Τραμπ στη Βρετανία είχε ακυρωθεί τον Ιανουάριο.

Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες έχουν υπογράψει ένα αίτημα που καλεί για ακύρωση της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μην έρθει σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ, αναγκάζοντας το βρετανικό κοινοβούλιο να συζητήσει το αίτημα στις 20 Φεβρουαρίου.

Παρασκήνιο με Ελισάβετ και Μέι

Τα βρετανικά MME και ειδικά τα tabloid δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός της ακύρωσης της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μάλλον εκνευρισθεί και απογοητευθεί από το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν φαινόταν διατεθειμένη να τον συναντήσει και να του αποδώσει τις τιμές που αντιστοιχούν στο αξίωμά του όπως έχει κάνει με όλους τους προκατόχους του. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, το ταξίδι του Τραμπ είχε υποβαθμιστεί σε "επίσκεψη εργασίας".

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε "ξεκρέμαστη" και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία ήταν και η πρώτη που τον επισκέφθηκε στο Λευκό Οίκο μετά την ορκωμοσία του. Του απηύθυνε μάλιστα την πρόσκληση να ανταποδώσει την επίσκεψη, αλλά τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε διαφορετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα τέλος με βρετανικά ΜΜΕ, η καθυστέρηση και τελικά η ματαίωση της επίσκεψης οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του θα ανέμεναν θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψή του στη Βρετανία, ενδεχόμενο με το οποίο δεν θα ήθελαν να βρεθούν αντιμέτωποι, ειδικά εφόσον η Βρετανία αποτελεί τον ισχυρότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στον πλανήτη.


Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακύρωσε την επίσκεψη στο Λονδίνο ο Τραμπ: 'Καρφιά κατά Ομπάμα - Παρασκήνιο με Ελισάβετ και Μέι

ADVERTISING

SHARE: