Στην Αυστρία έχεις δωρεάν μετακινήσεις με τρένο, αρκεί να χτυπήσεις ένα συγκεκριμένο τατουάζ

Στην Αυστρία έχεις δωρεάν μετακινήσεις με τρένο, αρκεί να χτυπήσεις ένα συγκεκριμένο τατουάζ
Τραμ στη Βιέννη. Getty Images

Ένα τατουάζ με το λογότυπο κάρτας μεταφορών θα είναι το "κόστος" για όσους θέλουν απεριόριστες δωρεάν μετακινήσεις με τρένο για ένα χρόνο στην Αυστρία.

Η Αυστρία προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις με τρένο για ένα χρόνο, σε όλη την επικράτεια, σε όσα άτομα επιθυμούν να κάνουν ένα τατουάζ με το λογότυπο του εισιτηρίου “Klimaticket” (κλιματικό εισιτήριο). Η προώθηση της συγκεριμένης πρωτοβουλίας από την υπουργό Κλίματος, Leonore Gewesseler, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το euronews, η Gewesseler, βουλευτής των Πρασίνων, εθεάθη να προωθεί τη συμφωνία στο Frequency Festival στην πόλη St. Pölten, την περασμένη Πέμπτη (24/8). Η ίδια έκανε και το δικό της προσωρινό τατουάζ που έργαφεΗ Gewessler παίρνει το προβάδισμα”. Οι παρευρισκόμενοι στο φεστιβάλ προσκλήθηκαν να κάνουν το τατουάζ με αντάλλαγμα δωρεάν ταξίδια με τρένο σε όλη την Αυστρία, για ένα χρόνο. Αναφέρθηκε ότι έξι άτομα έχουν κάνει ένα τατουάζ και έχουν λάβει το δωρεάν εισιτήριο.

Χρήστης του διαδικτύου αναφέρει: “Αυτό αποτελεί υποδειγματική ενέργεια; Να παρακινήσετε νέους ενήλικες να κάνουν τατουάζ;”, με την Klimaticket να απαντάει ότι αυτό γίνεται με “προσωπική ευθύνη”.

Οι επικριτές έχουν κατηγορήσει την Gewessler ότι χρησιμοποιεί τα σώματα των νέων, για να διαφημίσει τις πολιτικές της.

Ο Henrike Brandstötter, βουλευτής του φιλελεύθερου κόμματος NEOS της Αυστρίας, υποστήριξε ότι “το να προσφέρεις στους ανθρώπους χρήματα, για να βάλουν διαφημίσεις κάτω από το δέρμα τους, αποκαλύπτει μια απαράδεκτη άποψη για την ανθρωπότητα από έναν υπουργό της κυβέρνησης”.

Ωστόσο, η Gewessler ισχυρίστηκε σε ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εκστρατεία είχε “διενεργηθεί με μεγάλη προσοχή”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα