Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Τούρκος Γενικός Διευθυντής για Θέματα Μετανάστευσης

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Τούρκος Γενικός Διευθυντής για Θέματα Μετανάστευσης
MOTIONTEAM

Ο Αττίλα Τόρος σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή διμερούς ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής

Ο Τούρκος Γενικός Διευθυντής για Θέματα Μετανάστευσης, Αττίλα Τόρος έρχεται στην Αθήνα μεθαύριο Πέμπτη. Η επίσκεψη ανακοινώθηκε από τον Τούρκο πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε χθες με την Άγγελα Μέρκελ.

Ο κ. Tόρος σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του στο Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή διμερούς ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής. Ας σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συνάντηση αυτή γίνεται 10 μέρες μετά τη δεύτερη συνάντηση της Κοινής Ελληνοτουρκικής Ομάδας Εργασίας σχετικά με το μεταναστευτικό, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 1η Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με τις ίδιες τουρκικές πηγές, η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα δεν είχε λάβει καμία πληροφόρηση από την Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τους εννέα Τούρκους πολίτες, που το ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφερε ότι απελάθηκαν στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τουρκικές αποστολές στην Ελλάδα αντιδρούν έγκαιρα σε αιτήματα των ελληνικών αρχών, και η Τουρκική Πρεσβεία είναι προσβάσιμη συνεχώς από τις Ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με την είδηση που είχε μεταδώσει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, εννέα Τούρκοι πολίτες απελάθηκαν από τη Μυτιλήνη στις 28 Ινουαρίου. Στο σύνολο τους είχαν συλληφθεί σε ελληνικό έδαφος ή στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, εμπλεκόμενοι σε διαφορετική ο καθένας υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών. Στο δικαστήριο όμως τελικά δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες και καταδικάσθηκαν μόνο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Έτσι παρέμειναν στα κρατητήρια της Αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου επί μακρόν. Τελικά εφαρμόσθηκε η διοικητική απέλαση τους. Οι αστυνομικές αρχές τους μετέφεραν στο λιμάνι και τους επιβίβασαν στο πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη – Αϊβαλή στέλνοντας τους στην Τουρκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες
SHARE: