Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος AP

Επί της ευκαιρίας της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μεταβαίνει την Κυριακή 14 Μαρτίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ που έχει οριστεί για το επόμενο Σάββατο, 20 Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος, στη Χαλκηδόνα.

Της ενθρόνισης θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ αναμένεται να παραστούν πολλοί Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, άλλων Πατριαρχείων και Ορθόδοξων Εκκλησιών και φυσικά της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Διασπορά, Κωνσταντίνος Βλάσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, που είχε επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη για τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο, θα έχει συνάντηση και συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για όλα τα θέματα που αφορούν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος με το πρώτο μεγάλο στοίχημα που κέρδισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δηλ. τη διατήρηση αλώβητης της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής ταυτότητας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στη Βοστώνη, και την επαναβεβαίωση από την Επιτροπή για την Ανώτατη Εκπαίδευση στις πολιτείες της Νέας Αγγλίας της πλήρους ακαδημαϊκής αναγνώρισης των δύο ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα