Στο σφυρί το ερωτικό γράμμα του... Γκέμπελς

Στο σφυρί το ερωτικό γράμμα του... Γκέμπελς
© ALEXANDERAUCTIONS/SPLASH

Δημοπρασία στις ΗΠΑ φέρνει στο φως μερικά από τα τελευταία κειμήλια της ναζιστικής περιόδου. Ανάμεσα τους το γραφείο στο οποίο υπογράφηκε η Συμφωνία του Μονάχου (Pics)

Σε μία τεράστια δημοπρασία που θα λάβει χώρα στο Κονέκτικατ, πρόκειται να πωληθούν μερικά από τα σημαντικότερα απομεινάρια του Τρίτου Ράιχ. Συνολικά ο αριθμός των αντικειμένων ξεπερνά τα 1.000 και όλα βγαίνουν στο σφυρί για δύο μέρες.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται το βιβλίο με τους μυστικούς λογαριασμούς του Χίτλερ και ένα ερωτικό γράμμα του Γκέμπελς, του πιο στενού συνεργάτη του Χίτλερ.

Ωστόσο, στην κορυφή όλων βρίσκεται το τραπέζι από ορείχαλκο, πάνω στο οποίο ο αρχηγός των Ναζί υπέγραψε την συμφωνία του Μονάχου, η οποία προηγήθηκε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο σφυρί το ερωτικό γράμμα του... Γκέμπελς

Το τραπέζι που έχει χαραγμένα τα αρχικά "ΑΗ" και περιλαμβάνει τον ναζιστικό αετό και την σβάστικα, πωλήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έναντι 316.025 δολαρίων, σύμφωνα με το κέντρο δημοπρασίας.

Ανάμεσα στα αντικείμενα της πολυτελούς συλλογής βρίσκεται και μία φωτογραφία από μία διαδήλωση νεολαίας του Χίτλερ υπογεγραμμένη από τον ναζιστικό ηγέτη Arthur Axmann, η οποία κοστολογείται στα 150 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας αναφέρουν ότι οι αγοραστές ποικίλουν από νεόπλουτους Ρώσους μέχρι και ιδιωτικούς ιστορικούς ενδεδειγμένοι πλουσίων Εβραίων πλειοδοτών που αγοράζουν πολύ σημαντικά ενθύμια για μουσεία.

Στο σφυρί το ερωτικό γράμμα του... Γκέμπελς
© ALEXANDER HISTORICAL AUCTIONS

"Δεν έρχονται Νεοναζί, δεν έχουν ούτε τα χρήματα", συμπλήρωσαν οι υπεύθυνοι σχετικά με τους επισκέπτες και επικείμενους αγοραστές.

SHARE:

24Media Network