Στους 37 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

default image

Διετάχθη  απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο απολογισμός από την επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας, το βράδυ της Κυριακής, έφθασε τους 37 νεκρούς και 125 τραυματίες, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μία από τις δύο πηγές δήλωσε αρχικά ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 33, πληροφορία που μεταδόθηκε νωρίτερα από το Ρόιτερς, για να διευκρινίσει αργότερα ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 34.

Σημειώνεται πως η έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκο Guvenpark, στην περιοχή Kızılay στο κέντρο της Άγκυρας, όπως δήλωσε αξιωματικός των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, σχεδόν έναν μήνα μετά την προηγούμενη επίθεση αυτοκτονίας κατά στρατιωτικού λεωφορείου στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

 

H ισχυρή έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο σταθμευμένο κοντά σε στάση λεωφορείου. “Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας.

Αξίζει να αναφερθεί πως δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.

Οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν πέρυσι την πρόσβαση στο Twitter έπειτα από την ανάρτηση φωτογραφιών τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος εκρατείτο υπό την απειλή όπλου από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα