Στροφή 180 μοιρών από τον Γουόλς: Αποσύρθηκε και στηρίζει Δημοκρατικούς

Ο Τζο Γουόλς
Ο Τζο Γουόλς AP

Οχι μόνο αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών ο Τζο Γουόλς αλλά ανακοίνωσε ότι θα στηρίζει τους Δημοκρατικούς στις εκλογές.

Ο Τζο Γουόλς, ο συντηρητικός πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και νυν παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής, έβαλε τέλος στην προσπάθειά του –η οποία είχε ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας– να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απέναντι στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ταυτόχρονα, ο Γουόλς ανακοίνωσε ότι στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου θα στηρίξει τους Δημοκρατικούς. "Δεν μπορώ να τον σταματήσω (σ.σ. τον Τραμπ) στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά σίγουρα μπορώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τον σταματήσω (...) ενώνοντας τους ανθρώπους", είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ADVERTISING

"Οποιοσδήποτε Δημοκρατικός θα ήταν καλύτερος από τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο", ανέφερε λίγη ώρα αργότερα. Ο Γουόλς είχε εκλεγεί στη Γερουσία του Ιλινόι το 2010 με το λαϊκιστικό, δεξιών τάσεων κίνημα "Tea Party". Δύο χρόνια αργότερα ηττήθηκε από την Δημοκρατική Τάμι Ντάκγουορθ, έχασε την έδρα του και ανέλαβε να παρουσιάζει μια ραδιοφωνική εκπομπή. Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network