Super Tuesday: Ο Τραμπ θα έχανε, όποιος και αν ήταν ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

default image

Ο Δημοκρατικός Μπέρνι Σάντερς είναι το απόλυτο φαβορί για το Λευκό Οίκο, απέναντι σε Τραμπ, Ρούμπιο και Κρουζ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Χάνει η Κλίντον απέναντι σε δύο από τους τρεις Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο σταρ αυτών των αμερικανικών προκριματικών σε επίπεδο αρνητικής διαφήμισης, ατελείωτης “μπουρδολογίας” και επικίνδυνων ξενοφοβικών αντιλήψεων που τον διατηρούν συνέχεια στην επικαιρότητα, η ήρεμη δύναμη και η έκπληξη της κούρσας στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι σαφέστατα ο Μπέρνι Σάντερς. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση και οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των δημοκρατικών θα επικρατούσαν άνετα απέναντι στον φαφλατά Ντόναλντ Τραμπ στις επικείμενες εκλογές. Αντίθετα όμως με τον εύκολο, γραφικό αντίπαλο, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται πως τα βρίσκει σκούρα απέναντι σε κάθε άλλο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που το δίδυμο στις εκλογές του Νοέμβρη είναι Ντόνανλτ Τραμπ, εναντίον Χίλαρι Κλίντον, η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 8% στη γυναίκα υποψήφια και ποσοστά 44% και 52% αντίστοιχα. Στην περίπτωση όμως που το χρίσμα λάβει ο Μάρκο Ρούμπιο, η εικόνα αντιστρέφεται με τον Ρεπουμπλικανό να λαμβάνει 50%, σε αντίθεση με ποσοστό 48% για την Κλίντον. Αντίστοιχη η εικόνα και στο δίδυμο, Τεντ Κρουζ – Χίλαρι Κλίντον, με την έρευνα να δίνει 49% στον πρώτο και 48% στη δεύτερη.

Σαρωτική επικράτηση Σάντερς απέναντι σε κάθε υποψήφιο

Αντίθετα, η δημοσκόπηση δείχνει πως ο Μπέρνι Σάντερς, αν και πιο δύσκολα θα περάσει το σκόπελο Κλίντον στα εσωκομματικά, αναδεικνύεται στο δυνατό χαρτί των δημοκρατικών, απέναντι σε οποιονδήποτε υποψήφιο. Η δημοσκόπηση δίνει στον υποψήφιο των δημοκρατικών τις περισσότερες θετικές γνώμες από κάθε άλλο υποψήφιο, αλλά και άνετη επικράτηση απέναντι σε κάθε Ρεπουμπλικανό που διαγκωνίζεται για το χρίσμα. Αν λοιπόν ο Σάντερς βρισκόταν απέναντι στον Τέντ Κρουζ θα επικρατούσε με 57% – 40%, 55% – 43% θα ήταν το αποτέλεσμα απέναντι στο Ντόναλντ Τραμπ και 53% – 45% έναντι του Μάρκ Ρούμπιο.

Πηγή: CNN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα