Συγκέντρωση εθνικιστών με συλλήψεις στα Σκόπια-Ηθελαν να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο

Συγκέντρωση εθνικιστών με συλλήψεις στα Σκόπια-Ηθελαν να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο
Φωτογραφία από τη συγκέντρωση στα Σκόπια AP

Οι εθνικιστές της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εθνικιστών έλαβε χώρα την Πέμπτη στο κέντρο των Σκοπίων με αφορμή τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου για την έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών που προβλέπονται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παρά το δριμύ ψύχος και το χιόνι οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, κρατούσαν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας και εξέφρασαν την οργή τους γιατί υπήρξαν και βουλευτής του VMPRO που τελικά άλλαξαν άποψη και στήριξαν τη συμφωνία.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρέθηκε και ο επικεφαλής του VMRPO, Κρίστιαν Μικόφσκι του οποίου το κόμμα αποχώρησε από τη σχετική συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις ενώ μετά το πέρας της συγκέντρωσης το πλήθος διαλύθηκε ήσυχα. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να πλησιάσουν στο προεδρικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν στον πρόεδρο Γκιόρκι Ιβάνοφ αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα