Έπιασαν τον Capo του Μπάρι

Έπιασαν τον Capo του Μπάρι

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο Φραντσέσκο Καμπάνα. Παραδόθηκε χωρίς να προβάλει αντίσταση. Είχε διαδεχθεί τον Ρογκόλι και τον Μπουκαρέλλα στην ηγεσία της μαφίας της Απούλιας

Ο 38χρονος Φραντσέσκο Καμπάνα, ο οποίος θεωρείται ο αρχηγός της μαφίας της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι, συνελήφθη νωρίς, το πρωί του Σαββάτου, από την ιταλική αστυνομία έξω από την πόλη Μπρίντιζι.

Ο Καμπάνα, έγινε μέλος της τοπικής μαφίας της Απουλίας, γνωστής ως "Sacra Corona Unita" (Ιερό Ενωμένο Στεφάνι), όταν ήταν μόλις δεκαπέντε ετών, ενώ πρόσφατα είχε διαδεχθεί τους ιστορικούς αρχηγούς της οργάνωσης, Τζουζέππε Ρόγκολι και Σαλβατόρε Μπουκαρέλλα.

Ο αρχινονός βρισκόταν σε ιδιωτική κατοικία μαζί με τη σύντροφό του και δεν προέβαλε αντίσταση. Μόλις αντελήφθη ότι οι άνδρες της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει το σπίτι, φώναξε από το παράθυρο "όλα εντάξει, είμαι εγώ" και παραδόθηκε. Ομολόγησε, μάλιστα, ότι είναι "φαν" της τηλεταινίας "Squadra antimafia, Palermo oggi" που προβάλλεται από την ιταλική τηλεόραση και παρουσιάζει τα κατορθώματα αστυνομικής ομάδας δράσης.

Ο Καμπάνα είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης, την τελευταία στιγμή, σε επιχείρηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα χρόνο, ενώ, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν οδηγηθεί στην φυλακή δεκαοκτώ στενοί του συνεργάτες, ανερχόμενα μέλη του "Ιερού Ενωμένου Στέφανου".

SHARE:

24Media Network