Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. Δύο ακόμα εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. Δύο ακόμα εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ

Προσπάθεια του ΟΗΕ να σταματήσει η σφαγή στη Μέση Ανατολή. Παρέμβαση για κατάπαυση πυρός και προς τις δύο πλευρές

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάλεσε το Σάββατο σε μια κατάπαυση του πυρός στις εχθροπραξίες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών και εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την προστασία των πολιτών και στις δύο πλευρές.

"Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καλούν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, στην αποκατάσταση της ηρεμίας και στην επιβολή της κατάπαυσης του πυρός του Νοεμβρίου του 2012" ανέφεραν τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου σε μια ανακοίνωση.

Ωστόσο, δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, λίγο αφότου οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην πόλη σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ανεβάζοντας σε 30 τον αριθμό των θυμάτων την 5η ημέρα των συγκρούσεων, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Τα θύματα έχασαν την ζωή τους στην πόλη της Γάζας, στα κεντρικά- στο Ελ Μπουέριτζ, και στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας- στη Τζαμπαλίγια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Άσραφ αλ Κούντρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, προετοιμασίες για ισραηλινή εισβολή

SHARE:

24Media Network