Τουρκία: Σύμβουλος ακροδεξιού βουλευτή επιχαίρει στο twitter για σεξουαλικά βασανιστήρια σε κρατούμενο

Τουρκία: Σύμβουλος ακροδεξιού βουλευτή επιχαίρει στο twitter για σεξουαλικά βασανιστήρια σε κρατούμενο
Τουρκία (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Το κράτος δικαίου καταρρακώνεται στην Τουρκία από την ενέργεια Τούρκου αξιωματούχου ο οποίος "διαφήμισε" σεξουαλικά βασανιστήρια κρατουμένου στα social media.

Το γεγονός ότι το κράτος δικαίου στην Τουρκία περνά πολύ δύσκολες στιγμές σχεδόν από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας εδώ και έναν αιώνα είναι κάτι που γνωρίζουν πάντες.

Από αυτό το σημείο βέβαια μέχρι ένας σύμβουλος βουλευτή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης να επιδεινύει στα social media απάνθρωπο σεξουαλικό βασανισμού κρατουμένου από την τουρκική αστυνομία υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και όμως συνέβη.

Στην απαράδεκτη πράξη προέβη ο Εμρέ Σοϊλού, ο οποίος είναι σύμβουλος του βουλευτή του MHP, του ακροδεξιού κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί το οποίο αποτελεί το κοινοβουλευτικό αποκούμπι του ACP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σοϊλού ανέβασε λοιπόν στο λογαριασμό του στο twitter φωτογραφίες από τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη κρατούμενος από την περιοχή Βaglar ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή ως ο κύριος ύποπτος για το φόνο αστυνομικού.

Στη φωτογραφία ο άνδρας διακρίνεται στο έδαφος, σχεδόν γυμνός ενώ δίπλα του υπάρχει το κλομπ με τον οποίο φέρεται να έχει βιαστεί. Μία φρικιαστική σκηνή που θυμίζει Γκουαντάναμο.

Και όμως γι’ αυτή τη σκηνή, ο Σοϊλού βρήκε να γράψει το εξής σχόλιο: “Ο προδότης στη συμπονετική αγκαλιά της τουρκικής αστυνομίας”.

Ξέσπασε σάλος και ο Σοϊλού, αφού αντιλήφθηκε ότι ήταν έκθετος, απενεργοποίησε όλους τους λογαριασμούς του στα social media.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα