Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε περιοχή μετά από απειλή για βόμβα

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε περιοχή μετά από απειλή για βόμβα
Twitter / Kristof De Bruecker

Οι βελγικές αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο, κοντά στο οποίο βρίσκονται γραφεία της Κομισιόν και η βρετανική πρεσβεία. Από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί 40 άτομα.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας στην οδό Breydel, κοντά στην οποία βρίσκονται γραφεία της Κομισιόν και η βρετανική πρεσβεία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες των Brussels Times, εκκενώθηκε ένα κτήριο εταιρείας συνδεόμενης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με περίπου 40 εργαζόμενους που βρίσκεται κοντά στο ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ιστότοπο του Βελγικού καναλιού, RTBF, η βόμβα φαίνεται πως έχει τοποθετηθεί για το κτίριο όπου στεγάζεται μια συμβουλευτική εταιρία που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οι βελγικές αρχές έχουν στήσει περίμετρο στην περιοχή και έχουν ζητήσει από τον κόσμο να μην πλησιάζει στο σημείο. Σημεία του δρόμου έχουν αποκλειστεί και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι αναζητούν ίχνη εκρηκτικών.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Walter Derieuw, ανακοίνωσε ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας δέχθηκε απειλητικό μήνυμα αγνώστου, κατά το οποίο στην οδό Breydel έχει τοποθετηθεί βόμβα, η οποία πρόκειται να εκραγεί.

Καθησυχαστικός ο Μ. Σχοινάς

Η απειλή βόμβας σε κτίριο στην περιοχή των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως σημείωσε, η απειλή αφορούσε ένα κτίριο στην ευρύτερη περιοχή και η βελγική αστυνομία βρίσκεται επί τόπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα