Συνάντηση Κοτζιά με το Ρώσο ομόλογό του Σ. Λαβρόφ: Με τους Ρώσους σήμερα συζητήσαμε αναλυτικά το Συριακό

Συνάντηση Κοτζιά με το Ρώσο ομόλογό του Σ. Λαβρόφ: Με τους Ρώσους σήμερα συζητήσαμε αναλυτικά το Συριακό

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με το Ρώσο ΥΠΕΞ και συζήτησε μαζί του για το ζήτημα της Συρίας που διχάζει Ουάσιγκτον και Μόσχα

Το Συριακό, οι προοπτικές συνεργασίας και οι στόχοι που υπάρχουν σε αυτό, η κατάσταση στην Ουκρανία και η ελληνο-ρωσική συνεργασία ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Κοτζιάς άλλωστε είχε σειρά επαφών με τον Ιρανό, αλλά και το Νορβηγό υπουργό.

Ο κ. Κοτζιάς, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ , μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόνισε τη σημασία των διμερών συναντήσεων που είχε αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη. «Η Γενική Συνέλευση» είπε «είναι πάρα πολύ σημαντική τόσο για τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, όσο και για τις διμερείς και στο πλαίσιο αυτό είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Το 2016 είναι το Έτος Ελληνο-ρωσικής φιλίας και συνεργασίας και τον κάλεσα να έρθει αυτό το έτος στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας».

Ερωτηθείς για τα θέματα συζήτησης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε: «Όπως είναι φυσιολογικό με τους Ρώσους σήμερα συζητήσαμε αναλυτικά το Συριακό, όπως το κάνουμε με όλους όσους συναντούμε. Σήμερα το πρωί είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν επί του θέματος. Έχουμε συζητήσει και με τους Αμερικάνους, έχουμε συζητήσει δύο φορές με τους υπόλοιπους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρώπης, εδώ στη Ν. Υόρκη». «Το Συριακό, λοιπόν» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς «οι προοπτικές συνεργασίας και οι στόχοι που υπάρχουν σε αυτό. Κουβεντιάσαμε, επίσης, για την κατάσταση στην Ουκρανία και ασφαλώς για την ελληνο-ρωσική συνεργασία».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επαφές Τσίπρα με τους προέδρους Κύπρου και Αιγύπτου στην Ουάσιγκτον

Ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ιράν

SHARE:

24Media Network