Ο Ομπάμα στο Ground Zero

default image

Στο σημείο μηδέν θα βρεθεί με συγγενείς θυμάτων ο Ομπάμα και θα καταθέσει στεφάνι. Στο Πεντάγωνο ο Μπάιντεν. Μετά το θάνατο Λάντεν προέχει το πνεύμα ενότητας (Vid)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει σήμερα στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και θα αναφερθεί στο πνεύμα “ενότητας” που επικρατεί μετά τις επιθέσεις αυτές που σχεδίασε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Στη διάρκεια αυτής της συμβολικής επίσκεψης ο Ομπάμα θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του World Trade Center.

Το ίδιο θα κάνει στο Πεντάγωνο και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν, η ιδέα της σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου είναι να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Χαρακτηρίζοντας τον θάνατο του αρχηγού της αλ Κάιντα ως “μια σημαντική στιγμή που απελευθέρωσε τον αμερικανικό λαό”¨, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα επιθυμεί “να χαιρετίσει το πνεύμα ενότητας που επικρατεί στην Αμερική μετά τις τρομερές επιθέσεις”.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων και τους διασώστες “κεκλεισμένων των θυρών”, πρόσθεσε ο ίδιος. Καμιά ομιλία δεν θα εκφωνηθεί από το Σημείο Μηδέν, επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Λευκός Οίκος θέλει να αποφύγει κάθε εκδήλωση θριάμβου μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν. Χθες Τετάρτη, ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως δεν θα δημοσιοποιηθεί καμιά φωτογραφία της σορού του αρχηγού της αλ Κάιντα, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε “κίνδυνο για την ασφάλεια” των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα