Συνέλαβαν ανήλικη στη Γαλλία που ήθελε να ενταχθεί στους τζιχαντιστές

A wounded Islamist rebel fighter carries his weapon during what they said was a takeover of the Furn Al-Ali building that was under control by the Syrian regime in Ramouseh, an area located beside Aleppo Artillery school April 12, 2014. REUTERS/Ammar Abdullah (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT TPX IMAGES OF THE DAY) - RTR3L05C
A wounded Islamist rebel fighter carries his weapon during what they said was a takeover of the Furn Al-Ali building that was under control by the Syrian regime in Ramouseh, an area located beside Aleppo Artillery school April 12, 2014. REUTERS/Ammar Abdullah (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT TPX IMAGES OF THE DAY) - RTR3L05C REUTERS

Οι αρχές συνέλαβαν ένα ανήλικο κορίτσι που προσπαθούσε να αναχωρήσει από τη Νίκαια με στόχο να ενταχθεί στις τάξεις των ισλαμιστών της Συρίας

Ένα 16χρονο κορίτσι για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι προσπαθούσε να φτάσει στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις των ισλαμιστών ανταρτών, συνελήφθη στη πόλη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

O υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζανόβ είπε ότι η αστυνομία συνέλαβε την νεαρή κοπέλα το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, λίγο πριν την αναχώρηση της με στόχο να ενταχθεί στις τάξεις των «τζιχαντιζτών». Η οικογένεια του κοριτσιού που συνελήφθη δεν γνώριζε τις προθέσεις της όπως είπε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Λίγοι αργότερα συνελήφθη και ένας 20χρονος άνδρας με την υποψία ότι ήταν αυτός που την καθοδηγούσε αγοράζοντας της ένα αεροπορικό εισιτήριο για να πετάξει προς την Τουρκία, προκειμένου τελικά να φτάσει στη Συρία.

Χιλιάδες ξένοι μαχητές, πολλοί από τη Δυτική Ευρώπη, έχουν ενωθεί με τις εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες που μάχονται στη Συρία και στο Ιράκ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής αλλά και ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών.

Η Γαλλία έχει κάνει προτεραιότητά της την πάταξη των ριζοσπαστών ισλαμιστών αλλά δεν μπόρεσε να ανακόψει το κύμα των πολιτών της, κάποιοι εκ των οποίων είναι παιδιά ηλικίας 14 ετών, να φύγουν από τη Γαλλία για να πάρουν μέρος στο συριακό εμφύλιο πόλεμο. Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Καζανόβ παρουσίασε μέτρα τον περασμένο Απρίλιο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών γάλλων μουσουλμάνων ενώ θεσπίστηκε μια ανοικτή τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι γονείς καλούνται να ενημερώνουν για πιθανή ύποπτη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Οι αρχές έως τώρα έχουν λάβει περίπου 300 κλήσεις μέσω της ανοικτής γραμμής, με το 45% να αφορά υποθέσεις γυναικών και νεαρών κοριτσιών. Η μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αριθμεί 5 εκατομμύρια πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network