Συνελήφθη εκ νέου ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Αλεξέι Ναβάλνι
Αλεξέι Ναβάλνι AP

Ο Ναβάλνι συνελήφθη σύμφωνα με την εκπρόσωπό του το Σάββατο έξω από το σπίτι του, για άγνωστους ακόμη λόγους και έχει οδηγηθεί σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο υπ΄αριθμόν 1 αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι, συνελήφθη σήμερα μπροστά από το σπίτι του στη Μόσχα, δύο εβδομάδες πριν από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συστήματος συνταξιοδότησης στις οποίες καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν. Κατά την σύλληψή του τραυματίσθηκε στο δάκτυλο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη από πέντε αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας OMON, καθώς αναχωρούσε από την Μόσχα για να επισκεφθεί την οικογένειά του», έγραψε στο Twitter η Κίρα Γιάρμιτς εξηγώντας ότι η σύλληψη έγινε υπό το πρόσχημα των διαδικασιών του φακέλου που ανοίχθηκε μετά την διαδήλωση της 28ης Ιανουαρίου και κατά την οποία είχε καλέσει σε μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών. «Καμία δίκη δεν έγινε εκείνη την εποχή», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Η σημερινή σύλληψη έγινε με μοναδικό στόχο να δημιουργηθούν προβλήματα εν όψει των διαδηλώσεων της 9ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος. «Μπορείτε να φαντασθείτε μεγαλύτερους δειλούς από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία;».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήθελε να οργανώσει διαδηλώσεις σε πολλές ρωσικές πόλεις στις 9 Σεπτεμβρίου κατά του εξαιρετικά αντιδημοφιλούς σχεδίου μεταρρύθμισης του συστήματος συνταξιοδότησης.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για το δάκτυλο που τού έσπασαν κατά την σύλληψη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Η δίκη του ορίσθηκε για την Δευτέρα και μέχρι τότε θα παραμείνει στην φυλακή.

Μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να δει τον δικηγόρο του, καθώς οι αστυνομικές αρχές επικαλέσθηκαν λόγους ασφαλείας στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατείται. Ο δικηγόρος του πάντως θα καταθέσει μήνυση.

Λίγες ώρες πριν από την σύλληψή του, ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε ανακοινώσει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι πρόκειται να κάνει «ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις» στην εκπομπή του που μεταδίδεται απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήταν προγραμματισμένη για τις 13.00 σήμερα. Δεν έγινε ποτέ διότι εκείνη την ώρα περίπου συνελήφθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναβάλνι, Ρωσία
SHARE:

24Media Network