Συνελήφθη και 9ος ύποπτος στο Βέλγιο για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Συνελήφθη και 9ος ύποπτος στο Βέλγιο για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ο άνδρας συνελήφθη στις αρχές της εβδομάδας στις Βρυξέλλες αλλά δεν έγινε γνωστό, ώστε να μην τεθούν σε συναγερμό ενδεχόμενοι συνεργοί του

Η αστυνομία των Βρυξελλών συνέλαβε έναν άνδρα σε σχέση με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που σκότωσαν 130 ανθρώπους, δήλωσε την Πέμπτη (24/12) η ομοσπονδιακή εισαγγελία, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων στο Βέλγιο να ανέλθει στους εννέα.

Ο άνδρας συνελήφθη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όμως οι εισαγγελείς αποσιώπησαν τη σύλληψή του ώστε να μην τεθούν σε συναγερμό ενδεχόμενοι συνεργοί, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα την Πέμπτη, είπε.

Η βελγική εφημερίδα DH ανέφερε πως με τον άνδρα που συνελήφθη είχε έρθει σε επαφή η Χάσνα Άιτ Μπουλαχσέν, που παρείχε στέγη στον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Η Μπουλαχσέν και ο Αμπααούντ σκοτώθηκαν σε αστυνομική έφοδο μερικές ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Τη Δευτέρα η αστυνομία συνέλαβε πέντε ανθρώπους σε πολλές εφόδους που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, όμως και οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα την ίδια ημέρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Isis
SHARE:

24Media Network