Συνελήφθη πρώην φύλακας του Άουσβιτς

Συνελήφθη πρώην φύλακας του Άουσβιτς

Ο Γιόχαν Μπράιερ, 89 ετών σήμερα, κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία τουλάχιστον 344.000 ανθρώπων στο ναζιστικό στρατόπεδο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ένας πρώην φύλακας στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς συνελήφθη στις ΗΠΑ με γερμανικό ένταλμα σύλληψης και χθες ο δικαστής αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου διέταξε την παραμονή του στη φυλακή μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο τον Αύγουστο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Η Γερμανία επιδιώκει την έκδοση του Γιόχαν Μπράιερ, 89 ετών σήμερα, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία τουλάχιστον 344.000 ανθρώπων στο ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς- Μπίρκεναου στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη το κατηγορητήριο, ο Μπράιερ κατηγορείται ότι συμμετείχε και υποκίνησε τις ναζιστικές θηριωδίες.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο Μπράιερ, ένας συνταξιούχος κατασκευαστής εργαλείων γεννημένος στην πρώην Τσεχοσλοβακία, κατηγορέιται ότι εργάστηκε ως ένοπλος φρουρός στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το 1952 μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network