Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε ναό της Μπανγκόκ

Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε ναό της Μπανγκόκ

Οι Mαλαισινιακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ανθρώπων, που είναι ύποπτοι για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα σε ναό στην καρδιά της Μπανγκόκ

Η Μαλαισία συνέλαβε τρεις υπόπτους σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για μια έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Μπανγκόκ τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.

Δύο Μαλαίοι και ένας Πακιστανός συνελήφθησαν και βοηθούν την έρευνα, δήλωσε ο Χαλίντ στους δημοσιογράφους.

"Πιστεύουμε πως οι ύποπτοι μπορούν να βοηθήσουν την έρευνα... οι συλλήψεις έγιναν για να βοηθηθεί η ταϊλανδική αστυνομία στη διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης στην Ταϊλάνδη", είπε. "Η μαλαισιανή και η ταϊλανδική αστυνομία εργάζονται σε στενή συνεργασία".

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 17ης Αυγούστου στον ναό Εραουάν της Μπανγκόκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 14 ξένων τουριστών, ανάμεσά τους επτά από το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.

Η ταϊλανδική αστυνομία έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για την έρευνα και για τις αντιφατικές, περίεργες και συχνά δυσνόητες δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων σχετικά με τους πιθανούς δράστες, τα κίνητρα και τις πληροφορίες που αποσπάστηκαν από τους υπόπτους.

Ο Χαλίντ δήλωσε πως ο ύποπτος από το Πακιστάν είναι άνδρας ενώ οι Μαλαίοι είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας. Είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για τη μεταφορά τους στην Ταϊλάνδη.

Ο Χαλίντ δήλωσε ακόμη πως η μαλαισιανή αστυνομία δεν είναι σίγουρη αν ο κύριος ύποπτος βρίσκεται στη Μαλαισία. Η ταϊλανδική έρευνα αποκάλυψε στις αρχές του μήνα ότι ο φερόμενος ως βομβιστής μπορεί να διέσχισε τα νότια σύνορα της Ταϊλάνδης προς τη Μαλαισία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 10 άτομα βλέπουν οι Αρχές πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ

Επίθεση στην Μπανγκόκ: Την βοήθεια της Ιντερπόλ θα ζητήσουν οι αρχές για τον εντοπισμό του κύριου ύποπτου

Επίθεση στην Μπανγκόκ: Τρεις υπόπτους αναζητά η αστυνομία, ένταλμα σύλληψης για έναν 'αλλοδαπό'

SHARE:

24Media Network