Συνετρίβη ιδιωτικό αεροσκάφος ανοικτά της Λετονίας

Συνετρίβη ιδιωτικό αεροσκάφος ανοικτά της Λετονίας
AP Photo/Charles Krupa

Ένα Cessna 551 συνετρίβη κοντά στις ακτές της Λετονίας το βράδυ της Κυριακής. Απογειώθηκαν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που ακολούθησαν την "τρελή" πορεία του.

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Cessna συνετρίβη κοντά στις ακτές της Λετονίας το βράδυ της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διάσωσης της Σουηδίας.

Το αυστριακό αεροσκάφος Cessna 551 πετούσε από τη Χερέθ στη νότια Ισπανία, από όπου απογειώθηκε χωρίς καθορισμένο προορισμό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightRadar24.

Επέστρεψε δύο φορές, σε Παρίσι και Κολωνία, πριν κατευθυνθεί πάνω από τη Βαλτική, περνώντας κοντά στο σουηδικό νησί Γκότλαντ. Λίγο αργότερα καταγράφηκε πως έχασε γρήγορα ταχύτητα και ύψος.

“Μάθαμε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον ωκεανό βορειοδυτικά της πόλης Βέντσπιλς στη Λετονία”, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης της Σουηδίας. “Έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ”, πρόσθεσε.

Ελικόπτερο της λιθουανικής πολεμικής αεροπορίας εστάλη στο σημείο της συντριβής για έρευνα και διάσωση μετά από αίτημα της γειτονικής Λετονίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της λιθουανικής αεροπορίας.

Μάλιστα, μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν για να ακολουθήσουν το αεροπλάνο, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της λιθουανικής αεροπορίας.

Η σουηδική υπηρεσία διάσωσης είπε ότι κανείς δεν ήταν ορατός στο πιλοτήριο του αεροπλάνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα