Συνομιλίες με την Τεχεράνη σκοπεύει να ξεκινήσει η κυβέρνηση Ομπάμα σχετικά με την κρίση στο Ιράκ

Συνομιλίες με την Τεχεράνη σκοπεύει να ξεκινήσει η κυβέρνηση Ομπάμα σχετικά με την κρίση στο Ιράκ
2012 GETTY IMAGES

Αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν το πρώτο βήμα προς την αρχή συνομιλιών με το Ιράν

Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πιθανές συνομιλίες με το Ιράν, σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν το πρώτο βήμα προς την αρχή συνομιλιών με το Ιράν σχετικά με την κρίση στο Ιράκ, όπου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι προσπαθεί να απωθήσει τις επιθέσεις σουνιτών μαχητών, οι οποίοι έχουν καταλάβει αρκετές περιοχές της χώρας.

Σε άρθρο της η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να ανοίξει απευθείας διάλογο με το Ιράν για την ασφάλεια στο Ιράκ και τους τρόπους απόκρουσης των μαχητών. Επίσης, αμερικανοί αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα σε ένα γύρο συνομιλιών μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

SHARE:

24Media Network