Συνθήματα κατά της Σ. Αραβίας και του ISIS στην 'Ημέρα της Ιερουσαλήμ'

Συνθήματα κατά της Σ. Αραβίας και του ISIS στην 'Ημέρα της Ιερουσαλήμ'

Η Ημέρα της Ιερουσαλήμ γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Ιράν μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, με στόχο την υποστήριξη των Παλαιστινίων

Συνθήματα κατά της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και το συνηθισμένο «θάνατος στο Ισραήλ», ακούστηκαν σήμερα, Πέμπτη, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν με την ευκαιρία της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ».

«Η Ημέρα της αλ Κοντς» (Ιερουσαλήμ στα αραβικά) γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Ιράν μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, με στόχο την υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Φέτος η ημέρα γιορτάζεται σε ένα πλαίσιο πολέμου επιρροής μεταξύ των δύο αντιπάλων στην περιοχή, του σιιτικού Ιράν και του σουνιτικού σαουδαραβικού βασιλείου, που διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις τον Ιανουάριο του 2016.

«Θάνατος στον οίκο των Σαούντ (η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας) και στο Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ)», «θάνατος στο Ισραήλ» και «θάνατος στις ΗΠΑ», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Το Ιράν μετέχει στην καταπολέμηση του ΙΚ στη Συρία και το Ιράν, με την εμπλοκή πολιτοφυλακών τις οποίες είτε συμβουλεύει είτε εκπαιδεύει.

Οι Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν την Κυριακή έξι πυραύλους εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία. Ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για αντίποινα για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη στις 7 Ιουνίου, από την οποία σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Ebrahim Noroozi)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκκληση από τους πολίτες του Κατάρ: 'Δώστε τέλος στην απομόνωση'

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Η γεύση της ξενιτιάς

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν 'με επιτυχία' στόχους του ISIS

SHARE:

24Media Network