Συντηρεί την ένταση η Τουρκία: Προκλητικές οι ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελλόριζο

Συντηρεί την ένταση η Τουρκία: Προκλητικές οι ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελλόριζο
Ο Ομέρ Τσελίκ AP

Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, χαμένη θα είναι η ίδια, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, ενώ ο εκπρόσωπος του AKP κάνει λόγο για πειρατικές ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελλόριζο

“Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προκλητικές ενέργειες στο Καστελόριζο”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, σε ανακοίνωσή του αναφερόμενος σε δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο σύμφωνα με τα οποία Έλληνες στρατιώτες αποβιβάστηκαν στο Καστελόριζο.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στα μέσα ενημέρωσης υπήρξαν ειδήσεις αναφορικά με συσσώρευση στρατιωτών από την Ελλάδα.

“Με βάση τη συνθήκη του Παρισιού του 1947 το Καστελλόριζο διέπεται από αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Εάν αληθεύουν οι ειδήσεις στον Τύπο, αυτό αποτελεί μια νέα ένδειξη της έλλειψης νομιμότητας στην Ελλάδα και των πραγματικών της προθέσεων για την ανατολική Μεσόγειο. Απορρίπτουμε τυχόν παράνομες ενέργειες που επιχειρούνται για τροποποίηση του καθεστώτος του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια πρόκληση ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας. Τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα”, δήλωσε ο Ακσόι.

Πρόσθεσε ότι “εάν η Ελλάδα συνεχίσει με τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή χαμένη θα είναι η ίδια. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει μέχρι τέλους τα δίκαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο καθώς και τα συμφέροντά της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τσελίκ: Πειρατικές οι ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελλόριζο

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας και ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ.

Το haberler.com έγραψε πως “η Ελλάδα αποβίβασε στρατό στο Καστελλόριζο, μόλις 2 χλμ από την Τουρκία” και ότι η χώρα κλιμακώνει την ένταση με την Τουρκία, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) που δείχνουν Έλληνες στρατιωτικούς ν’ αποβιβάζονται μαζί με τουρίστες στο νησί.

Σε αναρτήσεις του στο twitter ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζει “πειρατικές” τις ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελλόριζο, ενώ απειλεί πως “η Ελλάδα θα μάθει πως για κάθε της βήμα έχουμε να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση”.

“Η προσπάθεια της Ελλάδας για στρατικοποίηση του Καστελόριζου, είναι άλλο ένα παράδειγμα πειρατείας. Το να στοχεύεις όπλα, εναντίον των ακτών της Τουρκίας είναι βλακώδης κίνηση. Η Ελλάδα με τα παράνομα βήματα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο έχει γίνει εκπρόσωπος της πολιτικής της πειρατείας”, αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο των αναρτήσεών του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας γράφει: “Αφού η Ελλάδα αντί να μιλήσει με την Τουρκία , προτιμάει να κάνει ασκήσεις με την Γαλλία, τότε θα δει πόσο λάθος κάνει. Η Ελλάδα θα μάθει πως για κάθε της βήμα έχουμε να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα