Συρία: 23 άμαχοι νεκροί, μεταξύ τους δέκα παιδιά, σε επιδρομές εναντίον του ISIS

23 άμαχοι νεκροί, μεταξύ τους δέκα παιδιά, σε επιδρομές εναντίον του ISIS
23 άμαχοι νεκροί, μεταξύ τους δέκα παιδιά, σε επιδρομές εναντίον του ISIS AP

Άγνωστο μέχρι στιγμής αν οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό ή τις ιρακινές δυνάμεις

Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επιδρομές εναντίον χωριού που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος των επιδρομών ήταν το χωριό αλ-Κασρ, στην επαρχία Χασάκα, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να πει επί του παρόντος αν οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν "από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό ή από τις ιρακινές δυνάμεις".

ADVERTISING

"Έξι γυναίκες περιλαμβάνονται στους νεκρούς όπως και μερικοί ηλικιωμένοι", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε στις 19 Απριλίου πολύνεκρες επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της εδάφους που ήλεγχε από το 2014 στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ. Ελέγχει μόλις το 5% του συριακού εδάφους, σύμφωνα με τον Γάλλο γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από βομβαρδισμούς σε Χάμα και Χαλέπι

Φονικές μάχες ανάμεσα στο καθεστώς και τον αραβοκουρδικό συνασπισμό στην ανατολική Συρία

Συρία: Η καθημερινότητα στα χρόνια του πολέμου

SHARE: