Συρία: Έκτακτη βοήθεια 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε στο Χαλέπι

Συρία: Έκτακτη βοήθεια 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε στο Χαλέπι

Έκτακτη βοήθεια στέλνει στο Χαλέπι, που δέχεται καθημερινούς βομβαρδισμούς η Ε.Ε, για ιατρική κάλυψη, ύδρευση, αποχέτευση και επισιτιστική βοήθεια

Έκτακτη βοήθεια 25 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ στο Χαλέπι της Συρίας, για ιατρική κάλυψη, ύδρευση, αποχέτευση και επισιτιστική βοήθεια, ανακοίνωσαν σήμερα με κοινή δήλωσή τους η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για εξωτερικές υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και πολιτικής προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην κοινή δήλωσή τους, η Φ. Μογκερίνι και ο Χ. Στυλιανίδης καλούν όλες τις πλευρές να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν την ανθρωπιστική πρωτοβουλία της ΕΕ που στόχο έχει να επιτραπεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να κάνουν τη δουλειά τους για τη διάσωση και προστασία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΕ που ελήφθη σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία:

Πρώτον, αποσκοπεί στη διευκόλυνση της επείγουσας παροχής πρώτων βοηθειών στους αμάχους στο ανατολικό Χαλέπι, καλύπτοντας ιατρικές ανάγκες, σίτιση και νερό και δεύτερον, στη διακομιδή των τραυματιών και των ασθενών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, από το Ανατολικό Χαλέπι σε μέρη όπου θα τους παρασχεθεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο συριακός στρατός καλεί τους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι

Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κακοποίηση προσφυγόπουλων στο Α.Τ. Ομόνοιας

SHARE: