Συρία: Πάνω από 60 νεκροί σε συγκρούσεις

Συρία: Πάνω από 60 νεκροί σε συγκρούσεις
Φωτογραφία αρχείου AP

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην επαρχία Ιντιλίμπ. Μαζικά φεύγουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Πέμπτη στη βορειοδυτική Συρία στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ένοπλων ομάδων στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο των αντιπάλων της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 38 τζιχαντιστές και αντάρτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στην επαρχία Ιντλίμπ, όπως και 23 φιλοκυβερνητικοί μαχητές.

Οι αιματηρές αυτές συγκρούσεις, που συνεχίζονται από την Πέμπτη το βράδυ, σημειώνονται κυρίως κοντά στην πόλη Μάαρατ αλ Νούμαν, την οποία ελέγχουν τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, που στηρίζει τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, βομβάρδισε περιοχές γύρω από τη Μάαρατ αλ Νούμαν και τη γειτονική πόλη Σαρακέμπ, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Η όξυνση της έντασης προκάλεσε κύμα εκτοπισμών, με τους κατοίκους στις εν λόγω περιοχές να φεύγουν μαζικά, επεσήμανε ανταποκριτής του AFP.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, στην οποία ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι ανάμεσά τους και πολλοί εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Συρίας, κυριαρχεί η ομάδα Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, πρώην παρακλάδι της συριακής αλ Κάιντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα