Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τα αεροπορικά πλήγματα φέρεται να εξαπέλυσε ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Μία μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία ανέφερε την Τρίτη πως τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο τμήματα της ανατολικής επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ από αεροπορικά πλήγματα που φέρεται να εξαπέλυσαν αεροπλάνα του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτικού συνασπισμού.

Δεν υπάρχει προς το παρόν σχόλιο από τον συνασπισμό που υποστηρίζει ότι προσπαθεί να αποφύγει θανάτους αμάχων στους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί κατά μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ.

Αεροσκάφη που «φέρεται να ανήκαν στον διεθνή συνασπισμό» έπληξαν την πόλη αλ-Μπουκάμαλ νότια της επαρχίας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σκοτώνοντας τρεις μαχητές και 13 αμάχους περιλαμβανομένων παιδιών, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε επίσης πως επτά πολίτες σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα στην πόλη αλ-Χουσαϊνίγια βορειότερα, κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία ενώνει έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχό τους στη Συρία και στο Ιράκ με τμήματα της ομώνυμης επαρχιακής πρωτεύουσας.

Η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να ελέγχει κάποια τμήματα της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ, περιλαμβανομένης και μιας γειτονικής βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου το Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί περίπου 200.000 ανθρώπους που στερούνται τροφίμων και φαρμάκων για περίπου δύο χρόνια.

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας έχουν απωθήσει επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

(Φωτογραφία: Thiqa News via AP, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ειρήνη στη μαρτυρική Συρία ευχήθηκε στο πασχαλινό μήνυμά του ο πάπας Φραγκίσκος

Συρία: 'Λουτρό' αίματος σε κομβόι λεωφορείων με αμάχους

Συρία: Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι

SHARE:

24Media Network