Συρία: Βουλευτικές εκλογές στις 13 Απριλίου προκήρυξε η κυβέρνηση

default image

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προκήρυξε βουλευτικές εκλογές για τις 13 Απριλίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προκήρυξε απόψε βουλευτικές εκλογές για τις 13 Απριλίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από τη Δαμασκό.

Οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη χώρα διεξήχθησαν το 2012.

Η Ρωσία και η Δαμασκός πρέπει να αλλάξουν στάση για να τηρηθεί η συμφωνία εκεχειρίας

Όλα αυτά λίγες, μόλις, ώρες από τη συμφωνία της Ουάσινγκτον και της Μόσχας για επιβολή εκεχειρίας στην περιοχή, με τους ηγέτες των κρατών να θεωρούν υψίστης σημασίας την τήρησή της.

Η συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία, που ανακοινώθηκε από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, δεν θα στεφθεί από επιτυχία παρά μόνο αν η Ρωσία και η κυβέρνηση της Δαμασκού αλλάξουν σημαντικά τη στάση τους επί του πεδίου, εκτιμά η βρετανική διπλωματία.

“Η Ρωσία, ιδίως, πρέπει να σεβαστεί αυτή τη συμφωνία σταματώντας τις επιθέσεις εναντίον των Σύρων πολιτών και των οργανώσεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης και χρησιμοποιώντας την επιρροή της ώστε να κάνει το ίδιο και το συριακό καθεστώς”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

Η αντιπολίτευση θέτει όρους για να δεχτεί την κατάπαυση του πυρός

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων, στην οποία μετέχουν οι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, θα δεχτεί “υπό όρους” την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία συμφωνήθηκε από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το προσεχές Σάββατο.

Η Επιτροπή “δέχεται να απαντήσει θετικά στις διεθνείς προσπάθειες που στοχεύουν στην επίτευξη εκεχειρίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η δέσμευσή της αυτή γίνεται υπό τον όρο ότι θα τερματιστεί η πολιορκία των συριακών πόλεων, θα απελευθερωθούν οι κρατούμενοι, θα σταματήσουν οι βομβαρδισμοί αμάχων και θα παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα