Σύρονται από τις εξελίξεις οι Ευρωπαίοι πολιτικοί. Τώρα ο Κάμερον θα διαθέσει 137 εκατ ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια

Σύρονται από τις εξελίξεις οι Ευρωπαίοι πολιτικοί. Τώρα ο Κάμερον θα διαθέσει 137 εκατ ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια

Σε ένα γαϊτανάκι αδράνειας, αναποφασιστικότητας και μικρόψυχης πολιτικής επιδίδονται ο ένας μετά τον άλλο οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, που παραμένουν θεατές σε μια κατάσταση που είναι εμφανώς εκτός του δικού τους οικονομοτεχνοκρατικού ελέγχου

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα διαθέσει ένα επιπλέον ποσό περίπου 137 εκατ. ευρώ (100 εκατ. λίρες) για ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση της συριακής προσφυγικής κρίσης, ανέφερε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι θα διαθέσουμε επιπλέον 100 εκατ. λίρες, ανεβάζοντας την συνολική μας συνεισφορά σε παραπάνω από 1 δισεκ. λίρες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη από ποτέ ανταπόκριση της Μεγάλης Βρετανίας σε μια ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ισπανία.

«Εξήντα εκατομμύρια λίρες από αυτή την επιπλέον χρηματοδότηση θα διατεθούν για την βοήθεια Σύρων που βρίσκονται ακόμη στην Συρία. Το υπόλοιπο ποσό θα πάει σε γειτονικές χώρες, στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο, όπου οι Σύροι πρόσφυγες τώρα αριθμούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού».

Νωρίτερα, σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας από τη Λισαβόνα ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα υποδεχτεί "χιλιάδες επιπλέον" πρόσφυγες από τη Συρία, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό.

Πίσω κάνει ο Κάμερον και στην υποδοχή προσφύγων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός που δήλωνε αρχικά αρνητικός στην υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη χώρα του, επαναπαυμένος στην αρχή του Δουβλίνου ΙΙ, που όμως οι ομόλογοί του σε Γαλλία και Γερμανία ομολογούν πως δεν λειτουργεί, θεωρεί πως η υποδοχή προσφύγων μόνο την εγκληματικότητα θα αυξήσει στη χώρα. Για το συντηρητικό πολιτικό η λύση πρέπει να βρεθεί εντός των συριακών συνόρων, μια πρόταση που ακούγεται ιδιαίτερα ουτοπική έπειτα από τόσους μήνες που Ευρώπη και Αμερική παρακολουθούν απαθείς αν δεν σπρώχνουν τη χώρα στον εμφύλιο σπαραγμό.

Φυσικά, ο πρωθυπουργός δεν θα έκανε πίσω αν δεν πιεζόταν τόσο από την κοινή γνώμη, όσο και από το ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα που δεν αφήνει περιθώρια για στρουθοκαμηλισμούς. Ιδιαίτερη βαρύτητα λένε από το γραφεί του είχε και η εικόνα του μικρού Σύρου που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο. Σαράντα μετανάστες πνίγηκαν ανοικτά της Λιβύης

#RefugeesWelcome: Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις τους πρόσφυγες. Οι οργανώσεις, οι δράσεις και οι φορείς

Καταγγελία για την Κω: Επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και ακτιβιστών και συνθήκες 'κόλασης' για τους πρόσφυγες

Τσίπρας για το μεταναστευτικό: Τι ζητούσαν από την κυβέρνηση, να βυθίζουμε τις βάρκες με το λιμενικό;

SHARE:

24Media Network