Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

default image

Την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ στα πρωτοσέλιδα των ιστοσελίδων και τα κύρια άρθρα τους (Pics)

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. “Συνδετικός κρίκος ο Ομπάμα μεταξύ των συμμάχων και διοίκησης Τραμπ”, αναφέρουν τα περισσότερα

USA Today – Οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα στην ατζέντα του Ομπάμα

 

Το αμερικανικό δίκτυο φιλοξενεί στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής του έκδοσης άρθρο για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου. Αφού περιγράφει το αμερικανικό πολιτικό κλίμα και την προσπάθεια του Ομπάμα να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεταξύ συμμάχων και διοίκησης Τραμπ, αναφέρεται στην ατζέντα του αναφορικά με τη χώρα μας.

WSJ: O Ομπάμα καταφθάνει στην Αθήνα για να καθησυχάσει την Ευρώπη

 

Το άρθρο του οικονομικού φύλλου WSJ, στην ηλεκτρονική του έκδοση περιλαμβάνει επίσης μια ανάλυση ανάλογη όλων των υπολοίπων ΜΜΕ στην Αμερική. Παραθέτει την επιθυμία του προέδρου να κάνει σαφή την έννοια της συνέχειας του αμερικανικού κράτους και της πολιτικής του, εν όψει της ανάληψης καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ.

CNN: Ο Ομπάμα κομίζει στην Ευρώπησυμφιλιωτικό μήνυμα εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ

 

Το  αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο υπενθυμίζει ότι παραμονή της αναχώρησης του ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι “ΗΠΑ δεν είναι ταχύπλοο αλλά υπερωκεάνιο”. Παραδέχτηκε τις διαφορές του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι “σημασία έχει ότι ο Τραμπ δεσμεύτηκε για το ΝΑΤΟ και τις θεμελιώδεις στρατηγικές σχέσεις των ΗΠΑ”, επισημαίνεται στο CNN.

Reuters: H Ελλάδα ελπίζει

 

“H Ελλάδα ελπίζει”, τιτλοφορείται το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Reuters, συνδέοντας την επίσκεψη Ομπάμα με τις προσδοκίες για ελάφρυνση του χρέους.

The Guardian: Μετά το σοκ του Τραμπ, ο Ομπάμα πηγαίνει Αθήνα για να μιλήσει για δημοκρατία 

 

Το Γαλλικό πρακτορείο (AFP), επικεντρώνεται στο προσφυγικό και εκτιμά ότι ο Μπαράκ Ομπάμα “θα επαινέσει τον ελληνικό λαό για τη γενναιοδωρία και την συμπόνοια που δείχνει στους πρόσφυγες”, ενώ το France 24, μεταδίδει ότι “μετά το σοκ από Τραμπ, ο Ομπάμα θα συζητήσει για δημοκρατία στην Αθήνα”.

 

Yahoo: H Ελληνική αστυνομία απαγορεύει τις διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα

ABS-CBN: Ο Ομπάμα στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει συμμάχους

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα