Τα γυρίζει ο Τραμπ: Θέλω περισσότερους μετανάστες από παντού

Τα γυρίζει ο Τραμπ: Θέλω περισσότερους μετανάστες από παντού
President Donald Trump waits outside the West Wing of the White House in Washington, Tuesday, Jan. 16, 2018, to greet Kazakhstan's President Nursultan Nazarbayev. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP Photo/Carolyn Kaster

Αναδίπλωση από τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τους μετανάστες που προέρχονται από τις χώρες... "απόπατους"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς εάν θα ήθελε περισσότερους μετανάστες από τη Νορβηγία, δήλωσε σήμερα ότι θα επιθυμούσε οι ΗΠΑ να προσελκύουν μετανάστες από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Θέλω να έρχονται από παντού» απάντησε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νικ Ντέρμπιν αποκάλυψε ότι ο μεγιστάνας αποκάλεσε «χώρες απόπατους» τις αφρικανικές χώρες και την Αϊτή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Η διαμάχη πάντως που προκλήθηκε μετά τη διαρροή των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου παραμένει στα ύψη στην Ουάσιγκτον. Έχει αποκτήσει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονική περίοδο όπου Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο επιχειρούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό για το θέμα της νομιμοποίησης των “Dreamers”, των εκατοντάδων χιλιάδων παράτυπων μεταναστών που έφθασαν σε νεαρή ηλικία στις ΗΠΑ και των οποίων το προσωρινό καθεστώς που τους χορηγήθηκε υπό προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα καταργήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα το πρωί, με μια «ομοβροντία» tweets, ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν, ο οποίος ήταν εκείνος που διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε «πολλές φορές» την υβριστική έκφραση.

«Ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν διαστρέβλωσε τα λεγόμενά μου. Είναι αδύνατο να φθάσουμε σε μια συμφωνία όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη!» επισήμανε.

«Έχουμε ανάγκη από ένα σύστημα μετανάστευσης που να μας αξίζει και το έχουμε ανάγκη τώρα!» πρόσθεσε..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα