Τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα του εμφυλίου στην Υεμένη

Τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα του εμφυλίου στην Υεμένη
Υποσιτισμένο παιδί στην Υεμένη

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι τα παιδιά που υποσιτίζονται στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία της αραβικής χώρας, θα φθάσουν τα 2,4 εκατομμύρια έως το τέλος του έτους

Σκοτεινές στιγμές της ανθρωπότητας. Αδιανόητες στερήσεις σε τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υφίστανται εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στην Υεμένη. Με τον εμφύλιο να μαίνεται εδώ και 5 χρόνια, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι τα παιδιά που υποσιτίζονται στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία της αραβικής χώρας, θα φθάσουν τα 2,4 εκατομμύρια έως το τέλος του έτους. 

 H Σάλουα είναι πέντε ετών και ζυγίζει μόλις τριάμισι κιλά. Έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη από τον υποσιτισμό. Η οικογένεια της εκτοπίστηκε τρεις φορές λόγω του πολέμου και ο πατέρας της δεν μπορεί να βρει δουλειά. 

“Είναι σε άσχημη κατάσταση. Και η δική μας κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του πολέμου και του κορονοϊού. Είμαστε εγκλωβισμένοι στα σπίτια μας και δεν μπορούμε να διαθέσουμε ούτε 100 Ριάλ Υεμένης (35 λεπτά) για φαγητό καθημερινά” εξομολογείται στην κάμερα ο πατέρας της, Ιμπραήμ Αανταμπι.  

Αυτή είναι η εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών στην Υεμένη, που μαστίζεται από την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Ύστερα από πέντε χρόνια εμφυλίου πολέμου με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται στη χώρα και την διεθνή οικονομική βοήθεια να μειώνεται συνεχώς, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο αριθμός των παιδιών που υποσιτίζονται θα αυξηθεί κατά 20%, φθάνοντας τα 2,4 εκατομμύρια έως το τέλος του έτους.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα