Τα πιστόλια του Ναπολέοντα πουλήθηκαν… ακριβά

Διαβάζεται σε 2'
Τα πιστόλια του Ναπολέοντα πουλήθηκαν… ακριβά
Τα όπλα του Ναπολέοντα Instagram

Τα όπλα του γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 1.69 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα δύο πιστόλια του Ναπολέοντα, με τα οποία κάποτε σκόπευε να βάλει τέλος στην ζωή του, πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 1.69 εκατομμυρίων ευρώ. Τα όπλα αυτά κατασκευάστηκαν από τον οπλοποιό Marin Gosset και πουλήθηκαν στον οίκο δημοπρασιών Osenat την Κυριακή (07/07) – δίπλα στο παλάτι του Φοντενεμπλό, όπου ο Ναπολέων προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά την παραίτησή του το 1814.

Μάλιστα, το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας χαρακτήρισε τα όπλα αυτά ως “εθνικούς θησαυρούς” και απαγόρευσε την εξαγωγή τους, ενώ η γαλλική κυβέρνηση έχει πλέον 30 μήνες για να κάνει μια προσφορά αγοράς στον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί. Τα στοιχεία του αγοραστή παραμένουν άγνωστα.

Τα όπλα αυτά είναι από χρυσό και ασήμι και πάνω τους είναι χαραγμένη η εικόνα του Ναπολέοντα.

«Βραβεύτηκε ένας Εθνικός Θησαυρός! Έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε ότι το εξαιρετικό κουτί όπλων του Ναπολέοντα Α’, εμβληματικό της ιστορίας και του θρύλου του, απονεμήθηκε για το εξαιρετικό ποσό των €1690.000 (συμπεριλαμβανομένων των τελών) σήμερα το απόγευμα στο Hotel d’Albe de Fontainebleau! Αυτή η εξαιρετική παρτίδα, που μόλις χαρακτηρίστηκε ως Εθνικός Θησαυρός από το Κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού, μαρτυρεί τον πλούτο της ιστορικής μας κληρονομιάς και το διαρκώς εμφανές ενδιαφέρον για την εποχή του Ναπολέοντα!», έγραψε το Osenat σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λέγεται ότι ήθελε να τα χρησιμοποιήσει για να αυτοκτονήσει τη νύχτα της 12ης Απριλίου 1814, αφού η ήττα του στρατού του από ξένες δυνάμεις σήμαινε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την εξουσία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian τα συλλεκτικά αντικείμενα του εμβληματικού αυτοκράτορα είναι περιζήτητα στους συλλέκτες και πωλούνται σε αστρονομικά ποσά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα