Ταϊλάνδη: Η πρώτη χώρα της ΝΑ Ασίας που αναγνωρίζει τον γάμο ομοφύλων

Διαβάζεται σε 1'
Pride στην ΤαΙλάνδη(ΑΡΧΕΙΟΥ)
Pride στην ΤαΙλάνδη(ΑΡΧΕΙΟΥ) ap

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο υπερψήφισε την Τρίτη η Γερουσάι της Ταϊλάνδης και αναμένεται η έγκριση του παλατιού

Η Γερουσία της Ταϊλάνδης υπερψήφισε σήμερα στην τελική του ανάγνωση το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου η χώρα να αναγνωρίσει τα ζευγάρια ανθρώπων του ίδιου φύλου, η τρίτη στην Ασία μετά το Νεπάλ και την Ταϊβάν.

Ο νόμος εξασφάλισε τη στήριξη σχεδόν όλων των βουλευτών της άνω βουλής και θα σταλεί στο παλάτι για βασιλική έγκριση. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ 120 ημέρες μετά την δημοσίευση του στην βασιλική εφημερίδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Υποστηρικτές της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή «θεμελιώδες βήμα προς τα εμπρός», καθώς θα καθιστά την Ταϊλάνδη την πρώτη χώρα στην νοτιοανατολική Ασία που θεσπίζει την ισότητα στον γάμο.

«Αυτό θα τονίσει την ηγετική θέση της Ταϊλάνδης στην περιοχή σε ό,τι αφορά την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων», ανέφεραν η Επιτροπή της Κοινωνίας των Πολιτών για την ισότητα στον γάμο, ακτιβιστές και ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+.

Το νομοσχέδιο αποτελεί το επιστέγασμα μιας δεκαετίας και πλέον προσπαθειών από ακτιβιστές και πολιτικούς, καθώς προηγούμενα σχέδια νόμου δεν είχαν φθάσει καν στο κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα