Ταϊλάνδη: Με “αύρες” διέλυσε η αστυνομία διαδηλωτές

Ταϊλάνδη: Με “αύρες” διέλυσε η αστυνομία διαδηλωτές
Η αστυνομία της Ταϊλάνδης χρησιμοποιεί κανόνια νερού για να σταματήσει τους διαδηλωτές AP

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης έκανε χρήση κανονιών νερού εναντίον των διαδηλωτών, ώστε να εμποδίσουν την είσοδό τους στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόνγκ.

Η αστυνομία στην Ταϊλάνδη πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο, βολές με κανόνι νερού, κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, πίσω από ένα οδόφραγμα εμπορευματοκιβωτίων και αγκαθωτού συρματοπλέγματος, προκειμένου να σταματήσει την προώθησή τους, στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόνγκ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο Μεγάλο Παλάτι, σε μία περιοχή που είναι γνωστή ως το Βασιλικό Πεδίο.

«Έχουμε προετοιμάσει τους αστυνομικούς για τη διατήρηση της τάξης» είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας Κίσανα Παταναχαρόεν, αρνούμενος να αποκαλύψει τον αριθμό των αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Οι δημόσιες συγκεντρώσεις παραβιάζουν τους νόμους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε ο ίδιος.

Αστυνομικές δυνάμεις με ασπίδες κατά των διαδηλώσεων, έγιναν αντιληπτές να κινούνται στην περιοχή.

Η διαδήλωση πραγματοποιείται μετά την αποτυχία του κοινοβουλίου να ψηφίσει μέσα στην εβδομάδα, ένα νομοσχέδιο αναθεώρησης του συντάγματος που έχει την υποστήριξη του στρατού, αποτελώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα