Ταϊλάνδη: Νέο βίντεο με τα εγκλωβισμένα παιδιά – Ο “χάρτης” του σχεδίου διάσωσης

Ταϊλάνδη: Νέο βίντεο με τα εγκλωβισμένα παιδιά – Ο “χάρτης” του σχεδίου διάσωσης

Η επιχείρηση διάσωσής των 12 παιδιών και του προπονητή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σπήλαιο, στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί , είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος σπήλαια της Ταϊλάνδης ενώ οι διάδρομοί του είναι σαν "λαβύρινθοι".

Μετά από εννέα δραματικές και αγωνιώδεις ημέρες, τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους βρέθηκαν τοπ βράδυ της Δευτέρας σώοι στη σπηλιά της Ταϊλάνδης.

Η είδηση έφερε χαρά και ανακούφιση σε όλη τη χώρα, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για τη διάσωσή τους και όπως προειδοποιούν οι αρχές ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα περάσει: Αφενός τα παιδιά είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένα λόγω ασιτίας (σ.σ.: κάποια μάλιστα φέρουν μικροτραυματισμούς), αφετέρου οι υπηρεσίες διάσωσης πρέπει να βρουν γρήγορα την απάντηση στο πώς θα καταφέρουν να τα βγάλουν με ασφάλεια μέσα από τα βάθη του πλημμυρισμένου σπηλαίου.

Σε νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα σωστικά συνεργεία εμφανίζονται οι 12 μαθητές και ο προπονητής τους να προσεύχονται για μια αίσια έκβαση της περιπέτειάς τους. Οι δύτες κατάφεραν να τους μεταφέρουν φαγητό.

Η επιχείρηση διάσωσής τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, όπου έχουν εγκλωβιστεί τα παιδιά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος σπήλαια της χώρας (10 χλμ.) ενώ οι διάδρομοί του είναι σαν “λαβύρινθοι”. Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τις ομάδες διάσωσης είναι η συνεχής άνοδος της στάθμης του νερού. Τα παιδιά βρίσκονται σε ένα δύσβατο σημείο μέσα στο σπήλαιο, σε έναν υγρό χώρο με αρκετή λάσπη. Οι διασωστικές ομάδες έχουν προχωρήσει σε μεγάλες αντλήσεις νερού, μέσα από το σπήλαιο, ωστόσο ισχυρές βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν το έργο τους.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα αγόρια και ο προπονητής τους να μείνουν μέσα στη σπηλιά μέχρι και τέσσερις μήνες μέχρι να απεγκλωβιστούν. Στο διάστημα αυτό οι εγκλωβισμένοι είτε θα πρέπει να μάθουν κατάδυση για να φύγουν, είτε θα περιμένουν το τέλος των μουσώνων έτσι ώστε να υποχωρήσουν οι πλημμύρες.

Ο “χάρτης” του σχεδίου διάσωσης:

Daily Mail

Οι διασώστες τους παρέχουν τρόφιμα που θα κρατήσουν για το τετράμηνο αυτό, νερό και φάρμακα. Παράλληλα προσπάθειες εγκατάστασης τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας για να έρχονται σε επαφή με τις οικογένειές τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα